Online-Sales funnel-lead generatie

De beste salesfunnel uitleg voor meer leadgeneratie

Ben je net begonnen of al een tijdje bezig met het bouwen van  je website  voor je onderneming of  blog en wil je optimaliseren door het maken van een sales funnel? Dan is deze blog geschikt voor jou! Ik ga het namelijk hebben over hoe de bezoeker van jou website geïnteresseerd wordt om op jouw call to action te klikken.  hoe je je website kan optimaliseren om de engagement van je klant te verhogen.

Hoe maak je een sales funnel?

Het begin en het einde van je sales funnel zijn de belangrijkste punten om mee te beginnen met een sales funnel.  Een sales funnel is namelijk een visuele weergave van hoe  je aan klanten komt, echter hoeft dit niet per sé om klanten te gaan. Je doel kan ook zijn om subsicribers van je blog te krijgen of meer social media volgers.  Het is daarom belangrijk dat je goed in kaart heb wat je wil berijken met de engament van je bezoekers of klanten. 

Maak gebruik van e-mail marketing

Naar mijn ervaring zitten er enorm veel voordelen aan het werken met e-mailmarketing. De ROI is namelijk heel hoog. Wanneer je een blog schrijft en iemand waardeert je inhoud dan is de kans groot dat hij zijn e-mail achter laat wanneer je hier om vraagt. Dit is een belangrijk onderdeel voor leadnurturing. Neem voor meer vragen contact met ons op! Lees mijn blog over de break/even funnel en kom erachter hoe je een Marketing campagne start die zichzelf terug verdient.

Maak duidelijk inzicht wat het resultaat van je funnel is

Een Salesfunnel is logisch opgebouwd Je kiest je doelen uit die vanuit verschillende kanalen in je Funnel terecht komen. Wil je weten welke kanalen het beste zijn om jouw klanten bewust van je bedrijf te maken gaan dan naar mijn blog waarin ik uitgebreid vertel hoe je je doelen in je trechter krijgt. 

De beste kanalen zijn vaak niet de goedkoopste

Wanneer je er voor kiest om SEO als kanaal te gebruiken moet je je vragen van dit wel de meest kostbesparende manier is. Het is namelijk zo dat je voor het schrijven van een blog niks betaald, echter kost de tijd die je in een blog stopt ook geld. Terwijl je bezig bent met het schrijven van een blog heb je geen tijd om met je klant af te spreken.  naar buiten te gaan om met vooruitzichten aan de gang te gaan. Je zal al gauw 3 uur bezig zijn met het schrijven van een blog. Met het resultaat dat 300 man je blog lezen. Stel nou dat jij € 50 per uur verdient dan heeft die blog jouw zojuist € 150 gekost. Een advertentie kost € 0,50 dan heb je voor €150 het zelfde resultaat en heb je tijdens het adverteren je geld terug kunnen verdienen. Terwijl SEO zich nog terug moet gaan verdienen. 

10 gratis tips voor e-mailmarketing

Krijg meer leads, behaal meer conversie en werk aan een waardevolle klantrelatie!
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.