Justphilip-marketing | funnel

Hoe maak je een break/even funnel?

Een marketingcampagne runnen is altijd spannend, omdat je geen idee hebt wat eruit gaat komen. Je hebt Enzo Knol gevraagd om je product te promoten, want je doelgroep zijn kleine kinderen. Zit jouw promotie net in de video waar die knakker zegt dat hij gaat stoppen met vloggen. Jij balen. Een ander voorbeeld Je besluit een reclame campagne te runnen op tv voor schaatsen tijdens de kerst ligt er de hele winter geen ijs. Wat nou als je reclame campagne kan starten die zichzelf terug verdient en daarnaast en je hem daarnaast steeds verder kan optimaliseren waardoor die steeds effectiever wordt. In deze blog ga ik vertellen hoe dit werkt.

Wat is een break/even funnel?

De break/even funnel wordt gekenmerkt aan een verlenging van je  Sales funnel ,omdat je een verkoop probeert te doen voordat de lead begint met het aankoopproces. Tot er uiteindelijk een aankoop wordt gedaan. Bij een break/even funnel probeer je door een front-end product te verkopen tijdens het verkoopproces en  je reclame kosten terug te kunnen verdienen, voordat je het product hebt verkocht. Je front-end product moet iets zijn wat in verband staat met je main product. Je bent bijvoorbeeld een diëtist en je wilt meer afspraken dan kies je een front-end product zoals een kookboek.

Hoe werkt een break/even funnel?

Ik zal even doorgaan op het dieet verhaal. De diëtiste heeft een sales funnel gebouwd. Hiervoor heeft zij allerlij touchpoints met haar klant ik kaart gebracht om te zien waar haar Leads vandaan komen. Ze is slim en zij besluit dat zij binnen haar sales funnel een extra funnel aanbrengt. Namelijk de break/even funnel. Om mensen in de funnel te krijgen kiest zij Facebook als kanaal en plaatst zij advertenties. Om de aandacht te trekken maakt zij gebruik van een weggever namelijk  10 tips om af te vallen. Vervolgens wanneer iemand op de advertenties klikt komt hij op een opt-in pagina hier hoeft hij alleen zijn naam en e-mailadres achter te laten.  Als hij dat heeft gedaan komt hij op de bedank pagina. Dit is het moment dat de front-end product naar voren komt. Namelijk een een boek voor recepten. Het boek kost €17 en 3/100 mensen koopt het product en die betalen meteen voor de reclame kosten van de 97 anderen. Daarnaast heb je nu van alle 100 leads een e-mailadres. Deze kun je via e-mail marketing aanbiedingen gaan sturen. Je zorgt dus dat je reclame kosten gelijk zijn aan de inkomsten en je hebt zojuist een lead gescoord zonder dat hij geld heeft gekost.

Wat gebeurd er na de break/even funnel?

Deze methode werkt geweldig bij producten waar het aankoopproces langer duurt. Nu de diëtiste haar lead in de funnel heeft kan zij meerdere e-mail funnels gaan maken. Zei kan namelijk meerdere niches hebben binnen de doelgroep. Ze  klanten met ondergewicht, maar ook met overgewicht. Door te segmenteren kan ze nu dus heel persoonlijk content gaan leveren. Uiteindelijk trekken we dus verder naar binnen in de trechter en kan je mensen betere persoonlijke aanbiedingen gaan doen.  Zij kan bijvoorbeeld een vrijblijvend gratis advies gesprek aanbieden doormiddel van een goeie call to action om ze uiteindelijk klant te maken. Wil je meer weten over hoe een sales funnel werkt? kijk dan ook naar mijn blogs waar ik hier dieper op in ga,

10 gratis tips voor e-mailmarketing

Krijg meer leads, behaal meer conversie en werk aan een waardevolle klantrelatie!
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.