Call to action JustPhilip marketing

Zo maak je een call to action met een hoge click trough rate!

Je hebt een prachtige blog geschreven met als doel via SEO je doelgroep aan te spreken. Vanuit je blog wil je graag dat de lezer geintreseerd raakt in jouw als bedrijf van product. Je wil de lezer ergens toe aanzetten en kiest er voor een knop neer te zetten. Je wacht een paar weken en ziet dat 150 mensen je blog hebben gelezen en de weigeringspercentage erg laag is, echter heeft niemand verder geklikt op je call to action. Alles is goed en toch krijg je het niet voor elkaar om je klant tot actie over te zetten. In deze blog ga ik het met jou over hebben je een converterende call to action maakt!

Wat is een Call to action?

Je hebt  een prioriteit namelijk de lezer geïnteresseerd maken voor je product of dienst. Om te zorgen dat de lezer geïnteresseerd raakt probeer je een paar raak vlakken te vinden. Dit kan bijvoorbeeld een whitepaper zijn over een bepaald onderwerp of een webinar. Je gaat opzoek om de lezer door zetten tot actie zodat hij bijvoorbeeld zijn contactgegevens met jou deelt of contact met jou opneemt. Hiervoor gebruik je een call to action. Vaak is dit een knop die je ergenst op je website plaatst om jouw klanten door te zetten in jouw salesfunnel.

Welke Stappen Moet Mijn Klant ondergaan om mijn doel te bereiken?

Allereerst is het belangrijk dat je duidelijkheid hebt over de weg die je de klant wilt opsturen.Je schrijft een blog om je doelgroep aan te trekken met als doel hier een klant uit te krijgen. Er vindt dus een bepaald proces plaats. Iemand klikt bijvoorbeeld op jouw advertentie en komt op je landingspagina. Je kan hem nu in een keer je product kunnen verkopen, echter kan je ook zijn e-mail adres overnemen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je klant geen directe aankoop doet, jij nog steeds in de toekomst een aanbod kan doen.

Aan welke eigenschappen moet een call to action voldoen?

Een call-to-action werkt het beste, wanneer je gebruik maakt van een header een subheader en een knop. De header moet kort en krachtig omschrijven wat je call to action inhoud. De subtitel is bedoeld om duidelijk de waarde te omschrijven die hij gaat krijgen door in actie te komen. Tot slot moet de knop goed zichtbaar en duidelijk zijn. Tot slot schrijf je in de knop de belangrijkste reden, waarom iemand tot actie over moet gaan.  

Maak gebruik van de 7 principes van Caldini

Misschien heb je ze al wel eens gehoord, de 7 principes van sociale bewijskracht en begint het lampje nu te branden. Deze eigenschappen zijn namelijk belangrijk voor het maken van een beslissing. Door je call to action hierop in te laten spelen zal je al snel zien dat mensen eerder zullen gaan overwegen om op de button te klikken. Deze principes zijn bedoeld om iemand ergens van te overuigen, dus wanneer jij iemand kan overtuigen om op die knop te klikken krijg je iemand weer een stap verder in de sales funnel.  

10 gratis tips voor
e-mailmarketing

Krijg meer leads, behaal meer conversie en werk aan een waardevolle klantrelatie!
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.