justphilip-marketing-customerjourney

Hoe maak je een sales funnel?

Je hebt je website  voor je bedrijf net af en je bent trots dat je hem eindelijk aan de buitenwereld mag gaan laten zien. Je beseft je in een keer dat dit pas het begin is. Er  is namelijk nog niemand die jouw website kan vinden en er voorlopig nog weinig gebruik gemaakt gaat worden van de content die je al wel hebt geschreven. Je krabt over je hoofd en je beseft je dat je nu dat je dit werk hebt gedaan en nu volledig afhankelijk bent  of een of ander supercomputer zijn algoritme aanpast en je doelgroep je website gaan opmerken. Vervolgens besef je dat zij dan nog niet eens iets gekocht hebben. Hoe zorg je dat ze terug komen en wat moet je doen om de aandacht te trekken? enorm veel vragen die je kan samenvatten in twee woorden. Sales funnel deze twee woorden gaan jou een overzicht geven over de vragen die jij hebt en het is jouw lucky day want ik ga jou uitleggen hoe je deze maakt.

Wat is een sales funnel?

Een sales funnel is een ander woord voor customer journy. Het is een methode om je targets(geïnteresseerde)  te begeleiden vanaf het bewust zijn van je bedrijf tot het maken van een aankoop bij je. Door deze in kaart te brengen krijg je een goed beeld van de target zijn behoefte en kan je het proces optimaliseren. Een website in dit geval is een onderdeel van het aankoopproces, want voordat je target op je website is gekomen heeft hij stappen gemaakt die ervoor heeft gezorgd dat hij bij jou terecht is gekomen. Dit noem je inbound marketing. Lees hier meer over.

Fases waar je klant in terecht komt tijdens het aankoopproces

Je zal het niet geloven, maar er zijn vaste principes tijdens een aankoop proces die voor iedereen gelden. Het maakt niet uit welk product. Het maakt niet uit of je een lolly verkoopt op straat of Porsche verkoopt op autoscout. 

  • Lead genereren

Je gaat een manier vinden om onder de aandacht te komen van je target of lead.

  • Lead kwalificeren

Je spreekt je target of lead aan en hij toont zijn interesse

Aanbieding maken

Je geeft je target of lead een voorstel

  • Prospects opvolgen

Je wacht zijn antwoord af en je zorgt dat je onder de aandacht blijft.

  • Prospects afsluiten

De target of lead maakt een besluit en rond daarbij het proces af 

Het maken van een funnel van een complexer product

In de praktijk is het aankoopproces van een product van dienst vaak ingewikkelder dan hier beschreven. Dit komt omdat er enorm veel schakels zijn die bepalen van iemand je product van dienst verkregen aanschaffen. Hier ziet u hoe de klant journy tot uiting komt. Ieder bolletje is een contactpunt. Dat is een moment dat je leidt van target met jouw bedrijf in aanmerking komt. Deze momenten zijn het belangrijkst tijdens een aankoopproces. Lees is mijn blog over e-mailmarketing hoe je het aankoopproces door marketing automation.

wil je meer weten over marketing automation ga dan naar mijn blog over Marketing automation. 

justphilip-marketing-customerjourney

10 gratis tips voor e-mailmarketing

Krijg meer leads, behaal meer conversie en werk aan een waardevolle klantrelatie!
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.