Sales-Funnel

Meer leads genereren via je landingspagina

Je hebt een dienst of product die je wilt verkopen en je maakt advertenties via social media, echter wanneer je klanten op je advertentie klikken krijg je ze niet zo ver om een e-mail in te vullen. Je vraagt je af of je product of dienst niet goed is omdat het genereren van leads niet lukt. Immers  is dit is vaak niet het geval. Klanten haken bovendien grotendeels af op de kleinste details. In deze blogs ga ik het hebben over hoe je kan nagaan of je landingspagina fouten bevat die er voor zorgen dat je klanten je site verlaten.  Zo zorg je ervoor dat je site het veelvoudige aantal leads zal gaan genereren. 

Heb je inzicht over de klant zijn interesses?

Je werkt altijd je content uit voor je klanten. Zorg dus dat je goed op ze kunt inspelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door Google Analytics op je website te implementeren. Lees mijn blog over de voordelen.  verder kan je analyses  maken en je klanten op delen in groepen. Zo kan je voor  verschillende klanten  je de landingspagina aanpassen op basis van de klant zijn interesses. Dit zal direct helpen bij het generen van leads.

Door een heatmap in te stellen je in staat stellen is het mogelijk je klant zijn gedrag op je landingspagina te tracken. Ken je klant en weet waar hij voor komt en pas je site daarop aan om meer leads te genereren. Gebruik bijvoorbeeld de plugin heatmap voor WordPress. https://heatmap.com/

jp-marketing

Zorg voor no-nonsense op je landingspagina

Als klanten op je website komen voor een weg gever zoals een whitepaper of sample zorg dan dat je klant deze meteen kan krijgen. Tuurlijk  kan je eerst een pop-up  maken voor de gegevens van je bezoeker, maar ga je mogelijke klant  niet vervelen met aanvullende informatie waar je klant in eerste instantie niet voor is gekomen. Stel dat de klant zijn behoefte is om meer van je te weten dan  zal die vanzelf eerst rondkijken op je website.

Het genereren van leads komt vanzelf wanneer je zorgt dat je de klant de informatie levert die hij nodig heeft. Voor het schrijven van goed content kan je gebruik maken van het PAS-model dat ik in de volgende blog uitleg lees deze om je content op je klant zijn behoefte aan te passen en daarmee meer leads te genereren. 

Hoe kan je de klant overtuigen tot aankoop?

Wat maakt jou aangeleverde product waardevol voor je klant? Deze vraag moet je jezelf stellen wanneer je je landingspagina maakt. Veel maken de fout om de landingspagina aan te vullen met afbeeldingen die de content  niet voldoende aanvullen. Dit is een gigantische fout, omdat de content ongelofelijk wordt verduidelijkt door foto’s. Ze zeggen vaak dat een foto duizend woorden zeggen. Onderschat dus niet de waarde van je afbeeldingen. Hoe mooier de afbeeldingen hoe meer de klant wordt overtuigd om je product te kopen. Lees voor het vinden van afbeeldingen mijn blog over hoe je gratis stockafbeeldingen kan gebruiken om meer leads te genereren op je website.

Less is more

In de huidige tijd zijn klanten makkelijker over te halen tot actie dan ooit daar voren. Dit komt, omdat wanneer je de SEO goed regelt je prima kan zorgen dat de juiste bezoekers op je landingspagina uitkomen. Hierdoor heb je dus ook minder overtuigingskracht nodig om je klant aan te zetten tot koop. Wees dus concreet en hou het kort. 

Lees in mijn blog over hoe je voldoet aan de content writing eisen.  De klant heeft namelijk geen interesse in een lange uitleg, omdat hij zijn behoeft al herkent. Anders had hij niet geklikt. Met het genereren van deze leads zal je behoefte hebben aan het opzetten van een goede converterende website. met vragen over genereren van leads kan je altijd contact met ons opnemen. Nu aan de slag dus! 

10 gratis tips voor e-mailmarketing

Krijg meer leads, behaal meer conversie en werk aan een waardevolle klantrelatie!
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.