Genereer meer leads via je website!

Online leads genereren met je website!

Meer resultaat halen uit je website?

Tegenwoordig zijn bedrijven veel bezig met online verkopen. Voor de grotere corporaties zoals bol.com, Mediamarkt, Coolblue en nog veel andere dominante spelers loopt de conversie als ijsjes op een zomerse zaterdag middag. Nog nooit worden er zoveel transacties gedaan over het internet. Deze verkopers spelen vals zul je zeggen aangezien je de corporaties overal op het internet tegen komt, zowel door advertenties als door je eigen zoekopdrachten. Wat doen zij om overal boven aan de zoeklijst te komen en hoe kan jij het gedrag van deze spelers kopiëren en hier zelf enorme conversie groei mee bereiken. In deze blog ga je lezen hoe ik de ware trucjes van deze corporaties  ontmantel voor jou om toe te passen.

Call to action optimalisatie

Een call to action is een manier voor jou om je klant tot actie te laten bewegen. Dit is wat je wilt doen om leads te genereren. Je gaat ervoor zorgen dat je klant contact opneemt of zijn gegevens achterlaat. Dit doe je bijvoorbeeld je telefoongegevens  op plekken te plaatsen waar hij goed zichtbaar is. Een goed moment is wanneer iemand jou site bezoekt, dit werkt het effectiefst wanneer iemand wordt door gelinkt vanuit bijvoorbeeld een social-media post of een aanbeveling vanuit een derde partij. Doorgaans wil je op je website knoppen plaatsen om te zorgen dat je bezoekers actief blijven op je website. De knoppen hieronder zijn perfecte voorbeelden die je leads ten zeerste zullen verhogen. Ik zelf heb 100% meer leads gekregen door een mooie landingspagina te maken. 

 

Call to action JustPhilip marketing

Sales funnel

Een sales funnel is een visuele weergave van de klantreis van het eerste contact tot aan de aankoop. De sales funnel wordt vaak als trechter weergegeven doordat de kans dat een lead doorgaat naar de volgende fase steeds kleiner wordt. Ik heb een sales funnel gemaakt via verschillende kanalen zoals social media en e-mail. Wanneer je een funnel voor een webshop wil uitwerken is het handig dat  je van te voren gaat doorrekenen hoeveel energie je gaat stoppen in welk product. Zo kan je door een Forcast uitrekenen welke producten op basis van prijs en vraag het nuttigst zijn om tijd en geld in te stoppen.
Het is daarnaast heel belangrijk dat je leert hoe je moet ondernemen om een goeie salesfunnel te maken. mrKrabs.nl Kan jou alles vertellen hoe je moet starten als ondernemer
Theoretische modellen worden gebruikt om de salesfunnel  door middel van fases te bepalen in welke fase een lead zicht bevindt. De meest gebruikelijke fases zijn:
  • Lead genereren
  •  Je kan je klant door middel van diverse tools zoals nieuwsbrieven of artikelen op je website de aandacht krijgen van potentiële leads. Dit kan ook offline door middel van direct mails of brochures. Deze tools zet je om in campagnes, zodat per bron de uitkomst gevolgd kan worden.
  • Lead kwalificeren Je kan er vanuit gaan dat een lead interesse heeft getoond in je bedrijf of product. Door je direct te benaderen of in te schrijven voor uw nieuwsbrief. Voor bepaalde leads moet je nog inspanning verrichten, ze hebben wel interesse getoond maar nog niet direct voor meer informatie over je product of dienst.
  • Aanbieding maken Een lead die concrete interesse heeft getoond kunt u beschouwen als een zogenaamde prospect. Deze leads zijn gekwalificeerd voor verkoop en je probeert ze te converteren naar een klant.
  • Prospects opvolgen
  • Als je een aanbieding hebt gemaakt voor de prospect, dien je deze op te volgen. Bel een offerte dan ook altijd na en bepaal de scoringskans.
  • Prospects afsluiten Het verkoopproces wordt afgesloten als een beslissing is gemaakt, de prospect wordt dan wel of geen klant. Bepaal waarom een prospect wel of niet met uw voorstel akkoord is gegaan. Bekijk daarna direct of je de prospect mogelijk in de toekomst voor iets anders kan en mag benaderen.

Uiteindelijk zal je wanneer je je salesfunnnel hebt opgezet hebt altijd blijven werken om de convertie te verhogen. Door specifiek te blijven en je content aan te passen op je doelgroep zal je uiteindelijk klanten overhouden aan het einde van de funnel. Houd in gedachte dat je alleen, maar content schrijft over onderwerpen waar jijzelf ook geintresseerd bent want dan komt het doel van je tekst het best over. 

Neem contact op voor vragen over je salesfunnel.

Weggever

Wat erg goed kan werken om autoriteit te krijgen is het gebruiken van een weggever. De weggever is een laagdrempelige manier om iemand zijn e-mail adres te krijgen en, daarnaast je klant extra waarde te kunnen leveren om ze te overtuigen het product te verkopen. 

Een voorbeeld van een weggever zou bijvoorbeeld een e-book kunnen zijn. In dit e-book zet je iets waar je van weet dat je klant er naar opzoek is. Wanneer de klant het e-book wilt hebben moet hij zijn naam en e-mail geven. Zo kan je makkelijk je maillijst maken.

Je kan tegenwoordig heel makkelijk een e-book krijgen met nieuwe software link Deze software geeft je heel veel mogelijkheden met het maken van je eigen e-book zo kan je heel makkelijk meer mensen op je maillijst krijgen en kan je leads op de hoogte blijven houden en conversie draaien.

Klaar om te scoren met marketing?

Wees vrij en neem contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om de mogelijkheden te bekijken voor jouw organisatie met e-mail en/of marketing automation!

10 gratis tips voor e-mailmarketing

Krijg meer leads, behaal meer conversie en werk aan een waardevolle klantrelatie!
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.