wat is e mail marketing

Wat is e-mail marketing en hoe werkt het?

Je hebt een blog geschreven of je hebt een advertentie gemaakt met als doel conversie te realiseren.  Op dit moment heeft jouw blog of advertentie, maar eenmalig de kans om je klant een aanbieding te doen. Je bent dus misschien opzoek om naast een directe aanbieding te doen op langer termijn engagement op te zoeken met je klant en dus vanuit deze reclame je leads warm te houden op een laagdrempelige manier?  In deze blog lees wat e- mailmarketing is  en hoe je het toe kan passen.

Wat is e-mailmarketing?

E-mail is een makkelijke laagdrempelige manier om met je doelgroep in contact te komen. Zo kan je nieuwsbrieven, mailings en aanbiedingen naar je klant verzenden. Er zitten enorme voordelen aan het gebruik van e-mailmarketing. Je kunt bijvoorbeeld met de huidige e-mailsoftware meten wat de reactie is op je e-mail. Hierdoor kan je wanneer je bijvoorbeeld een aanbieding doet meten hoeveel mensen doorgaan op je aanbieding. Zo kan je zien van doelgroep interesse toont in je product van dienst. 

Welke waarde heeft een e-mailmarketing in de sales funnel?

Een Sales funnel heeft de kracht om de klant te kunnen volgen tijdens het aankoop proces. Dit betekend dat jij moet gaan inspelen op de touchpoints van de klant. Dit zijn de momenten dat de klant in aanmerking komt met jouw bedrijf. Hier ga ik verder op in met mijn blog over het belang van een customer journey. 

Welke voordelen heeft e-mailmarketing boven andere kanalen?

E-mailmarketing is een onderdeel van je customer journey. Dit betekend dat wanneer je bezig bent om je product of dienst te verkopen, e-mailmarketing een onderdeel kan zijn van het proces. Het is super waardevol als je contact kan behouden met je klant.  

Het eerste voordeel van e-mailmarketing is dat je je e-mail heel erg kan personaliseren. Je bent bijvoorbeeld een diëtiste en je hebt blogs over overgewicht en ondergewicht. Wanneer mensen zich aanmelden op je e-maillijst kan je door middel van software deze twee in groepen segmenteren. Je stuurt kan dan heel persoonlijk mails, uitgegeven je veel waarde kan leveren en een persoonlijke aanbieding kan doen.  

Je leads warm houden tijdens de evaluatie

Je lead heeft zojuist je website bezocht en heeft een blog gelezen. Hij zit midden in het aankoop proces en hij is aan het evalueren of hij de aankoop gaat doen. Wanneer hij jouw website verlaat zonder iets achter te laten zoals een telefoon nummer, e-mail social media. Dan heb jij vanaf dit punt nog maar weinig invloed over beslissing die hij gaat nemen. Hier komt e-mailmarketing dus heel goed van pas. Doordat de klant zijn e-mail achterlaat kan jij hem op de hoogte houden en actueel zijn met hem. Door onder de aandacht te blijven is de kans veel groter dat de lead overgaat naar een volgende stap in de funnel. 

10 gratis tips voor e-mailmarketing

Krijg meer leads, behaal meer conversie en werk aan een waardevolle klantrelatie!
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.