JP-Marketing-Marketing Automatisering

Wat is inbound marketing?

Onder de vakidioten is het ondertussen wel bekend, maar voor de nieuwe of vervreemden in de marketing wereld komt dit als een nieuwe term. Ik heb het dan over inbound marketing. Het is de huidige parel onder de promotie strategieën. Voorheen was dit outbound marketing en dit is nog steeds een prima methode alleen is de effectiviteit niet zo goed te optimaliseren als inbound marketing. In deze blog ga ik het met jullie hebben over de waardevolle ontwikkelingen die er plaatsvinden die jouw onderneming kan gebruiken om meer resultaat te behalen.

Wat is inbound marketing?

Inbound marketing is gebaseerd op het principe: wordt gevonden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketinginstrumenten, als advertenties, direct mailing, cold calling en cold canvassing. Zo omschrijft Wikipedia het prachtige fenomeen en het is iets waar ieder bedrijf zich op gaan inrichten. De huidige consument is namelijk vermoeid aan het raken van de bovengenoemde strategieën het is oud aan het worden als je het probleem wilt verwoorden. Nu zal je denken: “Hoe begin ik?”. Ik heb het antwoord! Lees mijn blog waar ik dieper in ga op de huidige customer journey en hoe dit bijdraagt aan inbound markting 

Hoe maak je een inbound marketing strategie?

Dit is toch geweldig? Je product kunnen verkopen zonder dat iemand moe wordt van je promotie.  Wel zitten er haken en ogen aan. Waarde creëren is namelijk niet de makkelijkste strategie. Er komt een hele boel bij kijken, omdat je ten eerste een heel goed beeld nodig hebt van jouw doelgroep. Nadat je je doelgroep hebt gekozen ga je door met in kaart brengen van je customer journey. Meer weten over de customer journey lees dan mijn blog over hoe je deze in kaart brengt.

Inbound Marketing omvat alles van marketing automation

Marketing automation Bestaat uit communicatie met de klant en de software die wordt gebruikt om de klant te bereiken. Wanneer je deze balans kan vinden zal je veel bereiken op de markt. De volgende doelen staan centraal bij Marketing automation.

  • het effectiever (sneller en meer) verkopen via meerdere online kanalen zoals email, social media, websites;
  • het aanbieden van de perfecte customer journey door te segmenteren;
  • het genereren van leads van goede kwaliteit.

Deze processen lopen langs elkaar heen en zijn een logisch gevolg vanuit de customer journey ofwel het aankoopproces.  De software die je gebruikt heeft als doel informatie te verkrijgen door het analyseren van de lead zijn gedrag. Hiet kan je dan weer op in spelen.  Wil je meer weten over Lead Nurturing ga dan naar mijn blog over e-mailmarketing.

10 gratis tips voor e-mailmarketing

Krijg meer leads, behaal meer conversie en werk aan een waardevolle klantrelatie!
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.